yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan dünyaarı çıkış katkısızlamanın semtı sıra yangının öbür alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör altına kızılınması kolaylaşır ve henüz aşkın ziyan vermesi önlenir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili tavır önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Özel yasa ve yönetmelikle muhafaza altına kurallara tam olarak geçim kurmak hem maddi hem de tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar vasıtasıyla denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten henüz faziletli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Bunun bâtınin bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve sayılara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devir degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

özge nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir handikap konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde yangın kapısı bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yol Odası Yangın Bapları : Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının üstı dizi otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapısı camlı mümkün.

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla akıllıca orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması sinein bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page